INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Aanmelding Canada reis 2019!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 2 t/m 10 november 2019 biedt Semex u een p...
ProMate advies voor Melkveebedrijf de Willem's-Hoeve
Vorige week heeft onze vertegenwoordiger Tim Feijnenbuik een ProMate advies op koe- en bedrijfsn...
Stier van de maand mei: Attico
Gen-I-Beq Attico red : de rode kracht! (Sympatico X Baxter X Goldwyn) La Waebera Attico (Zwi...
Canada reis 2019!
Save the date! Semex organiseert weer een superleuke studiereis naar Canada! Houd 2 t/m 10 novembe...
Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian
Immunity+ in Duitsland @ Milchhof Frisian Martin Buschsieweke, Semex Duitsland General Manager ...
Fokwaardes April 2019
Enkele Highlights Bij iedere fokwaardedraai komen er weer nieuwe interessante stieren bovend...

Bekijk Alle Artikelen
Semex stieren kunnen iedereen bekoren!
Artikel Geplaatst Op December 12, 2018, 14:16:35

Bookmark and Share    Subscribe

Semex stieren kunnen iedereen bekoren!

Of je de stieren nu bekijkt op LPI, TPI of NVI ranking, overal komen Semex stieren bovendrijven. Dat maakt het ook steeds lastiger om er bepaalde stieren uit te pikken….   Toch doen we een poging :

 • Attico Red: heeft nu een eerste Nederlandse fokwaarde en het is duidelijk dat Attico een prachtstier is voor de roodbont populatie. Hij vererft enorm veel melk met lagere gehaltes, alhoewel we verwachten dat die zulle stijgen als de dochters wat langer in lactatie zijn. De veehouders die ze melken zijn heel enthousiast over deze chique rode koeien. Met z’n unieke bloedvoering (Sympatico X Baxter) is Attico een welkome aanvulling voor vele pedigrees. Attico is tevens gesext beschikbaar.

La Waebera Attico

                                                                                                         La Waebera Attico 

 • Toc Farm Fitz: ook hij heeft een schitterende fokwaarde gekregen in Nederland en stijgt zomaar eventjes 83 NVI punten. Hiermee is hij eigenlijk de grootste verrassing van deze fokwaardeschatting en de Fitz dochtergroep tijdens de HHH bracht hem vele supporters bij. Wij verwachten dat Fitz een heel populaire stier wordt. Binnenkort komt hij ook weer gesext beschikbaar.

Fitz dochtergroep HHH Zwolle

                                                                                                           Fitz dochtergroep HHH Zwolle

 • Andere fokstieren zoals Lautrust, Impression, Unix, Wickham, Cinderdoor, Balthazar, Brekem etc. blijven vaste waardes met elk hun sterke punten. Stuk voor stuk zijn het stieren die als jonge Genomax al populair waren en ze onderstrepen hiermee de kracht van het Semex genomic fokprogramma!
   
 • Bij de jonge stieren zien we een aantal heel interessante nieuwkomers zoals bijvoorbeeld Galore. Hij is een Silver uit Camaro uit de gerespecteerde Larcrest Cosmopolitan. Hij heeft een fantastische fokwaarde (+ 1000 melk, + 0,46%V, +0,23%E) met mooi exterieur (+12) en goede gezondheidskenmerken. Zijn moeder is ingeschreven met 88 punten en produceerde in 2 lactaties 32.000 liter melk met 5,0%V en 3,8%E. Opnieuw een prachtvoorbeeld van degelijke cijfers ondersteund door een super familie!
   
 • Het aanbod aan jonge stieren is zeer ruim, we hebben nu bv ook mooie roodbonte Immunity+ stier, namelijk Amazon Red (Drake X Pitbull X Mr. Savage)! Dit is de eerste echte roodbonte I+ stier die beschikbaar komt, ook hij heeft een mooi profiel en stamt uit een diepe koefamilie. Verder hebben we met mooie jonge allrounders als Daytona, Aromas en Darwin.
   
 • Voor de exterieurliefhebbers hebben we naast Sidekick, Silvio en Crushable een mooie nieuweling die beschikbaar komt, namelijk Progenesis Dumbledore. Een hoge melkstier met super exterieur (+15). Verwacht van Dumbledore chique koeien met super uiers en fantastische kruizen. Voorlopig is hij beperkt beschikbaar, tijdig bestellen dus!

We raden u aan om in gesprek te gaan met uw Semex vertegenwoordiger om zo te zien welke stieren er bij u passen. We zijn er zeker van dat een ieder zijn gading vindt.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door