INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Dochtergroep van Fitz op de HHH
Zo vader, zo zoon; dochtergroep van Fitz op de show Semex z ond afgelopen twee jaar een groep in va...
RMV Hardenberg 2018
RMV Hardenberg 2018 Voor de derde maal op rij stond Semex samen met KI Kampen, KI Samen, WWS, K&...
Veekeuring Fryslan
Na Maddison ook een Lauthority dochter algemeen kampioen in Oenkerk! Veekeuring Fryslân...
Fokveedag Hoornaar
106 e editie van de Fokveedag te Hoornaar Het dorp Hoornaar in de Alblasserwaard stond afgelopen 6...
Madison 2018!
Goldwyn en Doorman, de beste stieren in Madison 2018! Jacobs lauthority Loana, algemeen kampioe...
RMV Hardenberg
Van dinsdag 30 oktober t/m donderdag 1 november 2018 opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren vo...

Bekijk Alle Artikelen
Optimate Informatieavond
Artikel Geplaatst Op Juni 26, 2018, 15:51:45

Bookmark and Share    Subscribe

Optimate

Op woensdagavond 6 juni is er in Beezerveld op het Melkveebedrijf van de familie te Velthuis een Optimate informatieavond gehouden, waarbij een groep van ongeveer 25 veehouders en andere geïnteresseerden aanwezig was. Deze informatieavond werd georganiseerd vanuit Semex om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren binnen de tools van het Semex Solutions pakket.

Binnen dit Semex Solutions pakket is Optimate het nieuwste paringsprogramma. Met dit programma kan Semex de stamboekgegevens van uw veestapel, afhankelijk van uw management systeem, inlezen. Op basis van deze data kunnen kan uw vertegenwoordiger een paringsadvies geven, rekening houdend met inteelt en uw fokkerijstrategie en –doel.  

Op de Optimate-avond is er een advies doorgenomen, wat vooraf gemaakt was voor het melkveebedrijf van de familie te Velthuis. Hierbij is  SemexWorks gebruikt om stieren te selecteren op basis van de criteria die de veehouder zelf had gesteld, kijkende naar de fokwaardes. Uiteindelijk kwam er een mooie lijst met stieren uit, gerangschikt op klantindex. Deze lijst paste perfect op het bedrijf, omdat het aansluit bij de gestelde criteria en aandachtspunten.

Vervolgens werden de stieren geselecteerd in het programma Optimate, waarna het programma adviezen aanmaakt op basis van de pedigree informatie en de gestelde strategie met bijbehorende kaders.

Bent u geïnteresseerd geraakt, vraag dan uw vertegenwoordiger om meer informatie over deze superhandige tool!

Daarnaast werd er op de informatieavond ook al even aandacht besteed aan een ander programma: Elevate, wat pas vanaf medio augustus in Nederland beschikbaar zal zijn. Dit programma is bedoeld om vrouwelijke dieren te kunnen genotyperen. Ook kan er een Immunity+ test uitgevoerd worden om te zien of de dieren een hoge, gemiddelde of lage genetische aanleg hebben.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door