INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Impression imponeert bij Drouner Holsteins
Impression imponeert bij Drouner Holsteins Op het bedrijf Drouner Holsteins maken ze gebruik van de...
Stier van de maand juli: Comestar Lautrust
Comestar Lautrust Comestar Lautrust komt uit het hart van de Laurei Sheik familie en is als zoon v...
Canada-reis 2018!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 3 t/m 10 november biedt Semex u een pracht...
Optimate Informatieavond
Optimate Op woensdagavond 6 juni is er in Beezerveld op het Melkveebedrijf van de familie te Velthu...
Immunity+ interview
Immunity+ interview met Dr. Steven Larmer, Global Dairy Solutions Coordinator WAAROM IS HET SELEC...
Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland
Ook wij zijn dit jaar weer vertegenwoordigd met een stand op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederla...

Bekijk Alle Artikelen
Optimate Informatieavond
Artikel Geplaatst Op Juni 26, 2018, 15:51:45

Bookmark and Share    Subscribe

Optimate

Op woensdagavond 6 juni is er in Beezerveld op het Melkveebedrijf van de familie te Velthuis een Optimate informatieavond gehouden, waarbij een groep van ongeveer 25 veehouders en andere geïnteresseerden aanwezig was. Deze informatieavond werd georganiseerd vanuit Semex om de nieuwste ontwikkelingen te presenteren binnen de tools van het Semex Solutions pakket.

Binnen dit Semex Solutions pakket is Optimate het nieuwste paringsprogramma. Met dit programma kan Semex de stamboekgegevens van uw veestapel, afhankelijk van uw management systeem, inlezen. Op basis van deze data kunnen kan uw vertegenwoordiger een paringsadvies geven, rekening houdend met inteelt en uw fokkerijstrategie en –doel.  

Op de Optimate-avond is er een advies doorgenomen, wat vooraf gemaakt was voor het melkveebedrijf van de familie te Velthuis. Hierbij is  SemexWorks gebruikt om stieren te selecteren op basis van de criteria die de veehouder zelf had gesteld, kijkende naar de fokwaardes. Uiteindelijk kwam er een mooie lijst met stieren uit, gerangschikt op klantindex. Deze lijst paste perfect op het bedrijf, omdat het aansluit bij de gestelde criteria en aandachtspunten.

Vervolgens werden de stieren geselecteerd in het programma Optimate, waarna het programma adviezen aanmaakt op basis van de pedigree informatie en de gestelde strategie met bijbehorende kaders.

Bent u geïnteresseerd geraakt, vraag dan uw vertegenwoordiger om meer informatie over deze superhandige tool!

Daarnaast werd er op de informatieavond ook al even aandacht besteed aan een ander programma: Elevate, wat pas vanaf medio augustus in Nederland beschikbaar zal zijn. Dit programma is bedoeld om vrouwelijke dieren te kunnen genotyperen. Ook kan er een Immunity+ test uitgevoerd worden om te zien of de dieren een hoge, gemiddelde of lage genetische aanleg hebben.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door