INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Madison 2018!
Goldwyn en Doorman, de beste stieren in Madison 2018! Jacobs lauthority Loana, algemeen kampioe...
RMV Hardenberg
Van dinsdag 30 oktober t/m donderdag 1 november 2018 opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren vo...
Stier van de maand oktober: Cardinals
Stier van de maand : View-Home Cardinals View-Home Cardinals is de naam van onze nieuwe stier van ...
Stier van de maand september: Walnutlawn Sidekick
Stier van de maand: Walnutlawn Sidekick Deze maand hebben we een heel speciale stier die we voor h...
Agrarische Schouw Joure
Ook wij zijn dit jaar weer vertegenwoordigd met een stand op de Agrarische Schouw, die plaatsvindt ...
Highlights fokwaardedraai augustus!
Enkele hoogtepunten van de augustus fokwaardedraai! Comestar Lautrust blijft de onbetwiste LPI l...

Bekijk Alle Artikelen
Met Immunity+ naar mooie en probleemloze koeien
Artikel Geplaatst Op Juli 14, 2017, 10:26:04

Bookmark and Share    Subscribe

De familie Albring maakte met overtuiging de keuze voor het inzetten van Semex stieren. ‘Al zolang er sperma van Semex stieren in Nederland beschikbaar is, wordt het hier gebruikt’, vertelt Harm. Hun fokdoel is hierbij duidelijk: mooie en probleemloze koeien die willen melkgeven met een plus voor de gehalten.

Exterieur is op het bedrijf van de Albrings dan ook een belangrijk selectiecriterium, wat resulteert in een gemiddelde score van AV-85,7 over 120 koeien. ‘Maar een koe kan nog zo mooi zijn, als ze niet produceert gaat ze wel weg,’ voegt Harm toe.  ‘Met melken en een gezonde veestapel moeten we het tenslotte verdienen, maar we willen ook een mooie koe melken. Wanneer we door de stal lopen willen we genieten van een fraai exterieur. Dat geeft arbeidsvreugde’, voegt Cees toe. En dus zijn ze regelmatig op keuringen te vinden, ook op nationale.

Immunity+ en Semex Works
Bij de selectie van de stieren selecteert de familie Albring behalve op het exterieur en de gehalten tegenwoordig op stieren met de Immunity+ status. ‘We geloven dat er verschil is in natuurlijke weerstand tussen koeien en stieren. Bovendien is er ruim 20 jaar onderzoek naar gedaan, dan moet het wel goed zijn wezen,’ legt Harm uit. ‘Tevens wordt het aanbod Immunity+ stieren steeds breder’, voegt zoon Henk toe.

De stierkeuze bepalen ze met eigen kennis en in nauwe samenwerking met fokkerijspecialist Richard de Vries. Met behulp van het SemexWorks programma wordt een aantal stieren geselecteerd die echt passen bij het bedrijf, zonder enig compromis te maken. ‘Dit hulpmiddel is een mooie manier om in het enorme aanbod van stieren de juiste keuzes te maken’, vertelt Harm.

Vertrouwen in de Semex technologie
Dat de Albrings vooruitstrevend zijn en vertrouwen hebben in de Semex technologie bewijst zich behalve het Immunity+ gebruik, in het al vroeg inzetten van jonge hoge Genomax stieren. ‘We letten  bij de Genomax stieren wel extra op de koefamilie die ervoor zit’, vertellen de veehouders. ‘De stier kan mega hoge cijfers hebben, maar als de koefamilie ons niet aanstaat gebruiken we hem niet’, voegt zoon Cees toe. Doordat jonge hoge Genomax stieren al vroeg werden ingezet hebben de veehouders nu al nakomelingen aan de melk van populaire stieren als Kanu P, Brekem, President, Bombero en Olympian.  

- Bedrijfsgegevens -
Harm, Karin en hun kinderen Henk, Cees en Marieke melken zo'n 140 koeien in Drouwenermond. Het bedrijf heeft een gemiddelde productie van 9.400 liter melk met 4,3% vet en 3,5% eiwit. Het huidige stiergebruik is: Doorman, High Octane, Upright, Kerrigan, Impression, Adagio P en Control. 


Harm, Henk en Cees Albring


Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door