INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Stier van de maand februari: Lighthouse
Stier van de maand februari: Westcoast Lighthouse (Spring x Distinction x Numero Uno) Lighthouse b...
Betje 34 @ Dairy Academy Oenkerk
Bedrijfsreportage: Dairy Academy Oenkerk Onze vertegenwoordigers Richard de Vries en Wieger Lei w...
Stier van de maand januari: Galore
Stantons Galore: Silver X Camaro Galore is een echte allrounder met voldoende melk en super gehalte...
Stierenkaart december 2018!
Stierenkaart december 2018 U vindt de nieuwste Semex stierenkaart hieronder. Nieuw op de kaart dit ...
Dairy Academy Event 2018!
Dairy Academy Event 2018! Als trotse partner van de Dairy Academy Oenkerk, was Semex Holland ook aa...
Mooi debuut voor Fitz in Nederland!
Mooi debuut voor Fitz in Nederland! Wat een week is het geweest voor Toc-Farm Fitz! Begin vori...

Bekijk Alle Artikelen
Global Solutions Conference + dochtertour
Artikel Geplaatst Op Februari 28, 2017, 09:48:05

Bookmark and Share    Subscribe

Vorige week hebben we samen met Semex mensen uit 28 verschillende landen de eerste Semex Global Solutions Conference bijgewoond in Canada. Een fantastisch initiatief van Semex Alliance om ons nog beter te trainen in het omgaan met alle nieuwe technieken die ons ter beschikking staan. Immunity+ is en blijft de factor die de gehele veeverbetering kan veranderen. Fokken op ziekteresistentie is een feit en de wereldwijde resultaten zijn geweldig. Semex Works is het programma dat Semex vertegenwoordigers helpt om de juiste stieren voor de juiste klanten te kiezen. De volgende stap is intussen ook al gezet met Optimate, een paringsprogramma van topklasse, welke we binnenkort gaan introduceren!


Semex sire analyst Brian Carscaden bij de presentatie van een aantal stieren

Behalve het theoretische gedeelte hebben we ook nog een dochtertour gedaan. Het is nog steeds van het allergrootste belang om de resultaten in de praktijk te toetsen. In korte tijd hebben we heel veel informatie meegekregen en wat we gezien hebben was fantastisch: de resultaten van de Genomax stieren zijn super!

Stanton Farms in Ontario:
Wat een prachtig bezoek hebben we daar gehad! Er stonden letterlijk twee dochtergroepen voor ons klaar  van de volle broers Capital Gain en High Octane.

De 8 Capital Gain dochters waren al een paar maanden aan de melk (gekalfd op 22 en 23 maanden) en HET beeld dat we zagen was melk. Wat een melkmachines, mooie frames en sterke koeien. Ze tonen iets volwassen, maar geven gemiddeld 45 liter... Capital gain dochters zijn grote, lange koeien met hoge en brede achteruiers. De vooruiers kunnen misschien iets vaster aangehecht zijn, maar gezien de hoge productie is hun dit vergeven. Ze lopen op sterke benen met goede klauwen. Capital Gain is een fantastische melkstier en IMMUNITY+.

Capital Gain x Numero Uno 

Van High Octane zagen we eveneens 8 dochters die heel jong gekalfd hadden en er ook heel jeugdig uitzagen. Prachtige, laatrijpe vaarzen met super uiers. Het zijn super complete jonge koeien die mooi in balans zijn. Verwacht van hem ook mooie dingen in de showring. Net als zijn volle broer is High Octane een Immunity+ stier.


High Octane dochters bij Stantons


Een andere stier waar we verschillende dochters van zagen en ons positief verraste was El Bombero. De eerste vaars die we zagen was een echte klasbak met super benen en uier. Laatrijp, de juiste verhoudingen, een hoge productie en functioneel, een vaars zoals we ze vandaag de dag graag willen zien. Later zagen we nog een aantal gelijkaardige Bombero's die ons doen hopen dat hij in april een uitstekende fokwaarde krijgt. Bombero is vlot beschikbaar!


Bombero dochter bij Carldot farms


Van Croteau Lesperon UNIX horen we al een tijdje goeie berichten en ook van hem zagen we een aantal dochters. Het zijn fantastische kwaliteitsdieren met fenomenale uiers, wat een textuur! Hij past het best op ietwat zwaardere koeien die vooral ondersteuning in het uier nodig hebben. UNIX is ook een Immunity+ stier. Zijn sperma wordt pas weer vrijgegeven na de fokwaardedraai van april.


Unix dochter bij Claynook


Silveridge Wickham is een populaire Mogul zoon waar we een 5-tal dochters van hebben gezien. Het zijn sterke, degelijke melkkoeien die keihard produceren. Wickham dochters zijn robuust en functioneel met hellende kruizen. De uiers zijn zeer goed van vorm met een goede aanhechting. Wickham wordt een allround stier die makkelijk inzetbaar is.


Silveridge Wickham 


Wickham dochter bij Claynook


Van heel wat andere jonge stieren zagen we ook dochters, maar te weinig om hier een betrouwbaar oordeel over te geven... Wat wel duidelijk is dat de Semex Genomax stieren hun beloftes waar maken. Het is bijna griezelig om te zien hoe dicht de oorspronkelijke cijfers van deze stieren bij de waarheid liggen. Dit versterkt alleen maar ons vertrouwen en samen met de Semex vertegenwoordiger en het Semex Works programma kunt u de beste stieren voor uw bedrijf selecteren.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door