INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Mooi debuut voor Fitz in Nederland!
Mooi debuut voor Fitz in Nederland! Wat een week is het geweest voor Toc-Farm Fitz! Begin vori...
Semex stieren kunnen iedereen bekoren!
Semex stieren kunnen iedereen bekoren! Of je de stieren nu bekijkt op LPI, TPI of NVI ranking, ove...
Toc Farm Fitz in de actie!
Toc-Farm Fitz : Doorman X Snowman X Goldwyn Fitz is een Doorman zoon, geboren in Italië uit e...
Swissbec Brekem: de populairste importstier in Nederland!
Swissbec Brekem : de populairste importstier in Nederland! Brekem staat al een tijdje hoog op het ...
Dochtergroep van Fitz op de HHH
Zo vader, zo zoon; dochtergroep van Fitz op de show Semex z ond afgelopen twee jaar een groep in va...
RMV Hardenberg 2018
RMV Hardenberg 2018 Voor de derde maal op rij stond Semex samen met KI Kampen, KI Samen, WWS, K&...

Bekijk Alle Artikelen
Semex stieren blinken uit op alle niveaus!
Artikel Geplaatst Op December 7, 2016, 15:42:13

Bookmark and Share    SubscribeDe fokwaardedraai van december 2017 brengt ons veel nieuws en illustreert de kracht van het Semex aanbod. Niet alleen in Canada en de VS scoren onze stieren goed maar ook in tal van Europese landen behalen ze topklasseringen. Zowel in Engeland en Duitsland hebben we nr. 1 stieren. In Nederland heeft Semex 6 stieren in de top 20 en 22 in de top 100! Dit is fenomenaal en ongekend en is het resultaat van de globale visie die Semex hanteert. Hieronder vind u een samenvatting met het belangrijkste nieuws:

LPI Highlights:

  • Semex icoon Val Bisson Doorman heeft nu 700 dochters in zijn Canadese fokwaarde en stijgt voor productie. Hij is de hoogste Semex LPI stier en is tevens nr. 1 exterieur stier.
  • JK Eder Control blijft de nr. 2 exterieurstier in Canada en vererft een mooie productie; niet verwonderlijk dat hij ook bij ons razend populair is.
  • Monument Impression krijgt er een pak fokstierdochters bij en stijgt naar +13 exterieur. We verwachten dat deze outcross stier een veelgevraagde stier blijft.
  • Silveridge Album, een zoon van Epic en al veel gebruikt als Genomax stier krijgt prachtige cijfers en is een ideale pinkenstier.
  • Nog een voormalige Genomax stier die het bijzonder goed doet is Swissbec Brekem, hij is een ideale stier om hoogproductieve no nonsens koeien te leveren.

TPI Highlights:

  • Sandy-Valley Saloon blijft bijzonder sterk acteren in de VS en is nu nr. 3 TPI met bijzonder veel melk.
  • Doorman haalt ook in de VS een bijzonder hoog niveau en imponeert met 3.59 PTAT.
  • Ook Numero Uno, Sully Munition, Meridian en nieuwkomer Nominee zijn TPI toppers.

NVI Highlights:

Het meest opvallende nieuws komt misschien wel uit Nederland waar Semex 3 stieren in de top 10 NVI (genomic) heeft! Adorable (366 NVI), Outlast (361 NVI) en Applicable (359 NVI) maken hier het mooie weer en zijn echte wereldsterren. Applicable is tevens de hoogste exterieurstier in de top 100 ( 117). Ook volle broers Silveridge Eugenio en Euclid zijn NVI toppers en echte allround stieren.

Ook bij roodbont is er geweldig nieuws: Westcoast Styx is de nieuwe nr. 1 roodbonte stier in Nederland! Ook dit is een mijlpaal voor Semex.

Semex levert wereldwijd topgenetica voor iedere veehouder van groot tot klein: Ons aanbod is zeer gevarieerd en voor elke bedrijfsvoering bieden wij een oplossing. Onze Immunity+ stieren leveren daarbij een hogere natuurlijke weerstand en zorgen zo voor een gezondere veestapel. Immunity+ stieren zijn exclusief te verkrijgen bij Semex.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door