INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Stier van de maand september: Walnutlawn Sidekick
Stier van de maand: Walnutlawn Sidekick Deze maand hebben we een heel speciale stier die we voor h...
Agrarische Schouw Joure
Ook wij zijn dit jaar weer vertegenwoordigd met een stand op de Agrarische Schouw, die plaatsvindt ...
Highlights fokwaardedraai augustus!
Enkele hoogtepunten van de augustus fokwaardedraai! Comestar Lautrust blijft de onbetwiste LPI l...
Stier van de maand augustus: Performer-P
Stier van de maand : Stantons Performer P (Powerball PP X Numero Uno X Super) Onze stier van de m...
Canada-reis 2018!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 3 t/m 10 november biedt Semex u een pracht...
Vacature Administratief Medewerker (logistiek)
Ben jij enthousiast, nauwkeurig en heb je affiniteit met de melkveehouderij? Kom dan werken bij Sem...

Bekijk Alle Artikelen
Semex stieren blinken uit op alle niveaus!
Artikel Geplaatst Op December 7, 2016, 15:42:13

Bookmark and Share    SubscribeDe fokwaardedraai van december 2017 brengt ons veel nieuws en illustreert de kracht van het Semex aanbod. Niet alleen in Canada en de VS scoren onze stieren goed maar ook in tal van Europese landen behalen ze topklasseringen. Zowel in Engeland en Duitsland hebben we nr. 1 stieren. In Nederland heeft Semex 6 stieren in de top 20 en 22 in de top 100! Dit is fenomenaal en ongekend en is het resultaat van de globale visie die Semex hanteert. Hieronder vind u een samenvatting met het belangrijkste nieuws:

LPI Highlights:

  • Semex icoon Val Bisson Doorman heeft nu 700 dochters in zijn Canadese fokwaarde en stijgt voor productie. Hij is de hoogste Semex LPI stier en is tevens nr. 1 exterieur stier.
  • JK Eder Control blijft de nr. 2 exterieurstier in Canada en vererft een mooie productie; niet verwonderlijk dat hij ook bij ons razend populair is.
  • Monument Impression krijgt er een pak fokstierdochters bij en stijgt naar +13 exterieur. We verwachten dat deze outcross stier een veelgevraagde stier blijft.
  • Silveridge Album, een zoon van Epic en al veel gebruikt als Genomax stier krijgt prachtige cijfers en is een ideale pinkenstier.
  • Nog een voormalige Genomax stier die het bijzonder goed doet is Swissbec Brekem, hij is een ideale stier om hoogproductieve no nonsens koeien te leveren.

TPI Highlights:

  • Sandy-Valley Saloon blijft bijzonder sterk acteren in de VS en is nu nr. 3 TPI met bijzonder veel melk.
  • Doorman haalt ook in de VS een bijzonder hoog niveau en imponeert met 3.59 PTAT.
  • Ook Numero Uno, Sully Munition, Meridian en nieuwkomer Nominee zijn TPI toppers.

NVI Highlights:

Het meest opvallende nieuws komt misschien wel uit Nederland waar Semex 3 stieren in de top 10 NVI (genomic) heeft! Adorable (366 NVI), Outlast (361 NVI) en Applicable (359 NVI) maken hier het mooie weer en zijn echte wereldsterren. Applicable is tevens de hoogste exterieurstier in de top 100 ( 117). Ook volle broers Silveridge Eugenio en Euclid zijn NVI toppers en echte allround stieren.

Ook bij roodbont is er geweldig nieuws: Westcoast Styx is de nieuwe nr. 1 roodbonte stier in Nederland! Ook dit is een mijlpaal voor Semex.

Semex levert wereldwijd topgenetica voor iedere veehouder van groot tot klein: Ons aanbod is zeer gevarieerd en voor elke bedrijfsvoering bieden wij een oplossing. Onze Immunity+ stieren leveren daarbij een hogere natuurlijke weerstand en zorgen zo voor een gezondere veestapel. Immunity+ stieren zijn exclusief te verkrijgen bij Semex.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door