INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Knalprestatie van Doorman en zijn zoon tijdens de Royal Winter Fair
De Canadese nationale Holstein show heeft nog maar eens de suprematie getoond van Semex stieren in ...
Comestar Lineman; stier van de maand
Comestar Lineman is een telg uit de wereldberoemde Laurie Sheik dynastie. Sedert augustus heeft hi...
RMV Hardenberg
Van dinsdag 31 okt t/m donderdag 2 nov 2017 opent Evenementenhal Hardenberg haar deuren voor de 22e...
Prachtige Brekem dochter in België!
Bechamel des Grand Trix is een geweldige dochter van de razend populaire Swissbec Brekem . Bechame...
World Dairy Expo 2017
World Dairy Expo 2017: topshow van het allerhoogste niveau! Vorig weekend vond de World Dairy Expo ...
Stier van de maand: De Su Fedex
Fedex (Lottomax x Mogul x Domain) is onze nieuwste stier van de maand, hij is een populaire Immuni...

Bekijk Alle Artikelen
Semex stieren blinken uit op alle niveaus!
Artikel Geplaatst Op December 7, 2016, 15:42:13

Bookmark and Share    SubscribeDe fokwaardedraai van december 2017 brengt ons veel nieuws en illustreert de kracht van het Semex aanbod. Niet alleen in Canada en de VS scoren onze stieren goed maar ook in tal van Europese landen behalen ze topklasseringen. Zowel in Engeland en Duitsland hebben we nr. 1 stieren. In Nederland heeft Semex 6 stieren in de top 20 en 22 in de top 100! Dit is fenomenaal en ongekend en is het resultaat van de globale visie die Semex hanteert. Hieronder vind u een samenvatting met het belangrijkste nieuws:

LPI Highlights:

  • Semex icoon Val Bisson Doorman heeft nu 700 dochters in zijn Canadese fokwaarde en stijgt voor productie. Hij is de hoogste Semex LPI stier en is tevens nr. 1 exterieur stier.
  • JK Eder Control blijft de nr. 2 exterieurstier in Canada en vererft een mooie productie; niet verwonderlijk dat hij ook bij ons razend populair is.
  • Monument Impression krijgt er een pak fokstierdochters bij en stijgt naar +13 exterieur. We verwachten dat deze outcross stier een veelgevraagde stier blijft.
  • Silveridge Album, een zoon van Epic en al veel gebruikt als Genomax stier krijgt prachtige cijfers en is een ideale pinkenstier.
  • Nog een voormalige Genomax stier die het bijzonder goed doet is Swissbec Brekem, hij is een ideale stier om hoogproductieve no nonsens koeien te leveren.

TPI Highlights:

  • Sandy-Valley Saloon blijft bijzonder sterk acteren in de VS en is nu nr. 3 TPI met bijzonder veel melk.
  • Doorman haalt ook in de VS een bijzonder hoog niveau en imponeert met 3.59 PTAT.
  • Ook Numero Uno, Sully Munition, Meridian en nieuwkomer Nominee zijn TPI toppers.

NVI Highlights:

Het meest opvallende nieuws komt misschien wel uit Nederland waar Semex 3 stieren in de top 10 NVI (genomic) heeft! Adorable (366 NVI), Outlast (361 NVI) en Applicable (359 NVI) maken hier het mooie weer en zijn echte wereldsterren. Applicable is tevens de hoogste exterieurstier in de top 100 ( 117). Ook volle broers Silveridge Eugenio en Euclid zijn NVI toppers en echte allround stieren.

Ook bij roodbont is er geweldig nieuws: Westcoast Styx is de nieuwe nr. 1 roodbonte stier in Nederland! Ook dit is een mijlpaal voor Semex.

Semex levert wereldwijd topgenetica voor iedere veehouder van groot tot klein: Ons aanbod is zeer gevarieerd en voor elke bedrijfsvoering bieden wij een oplossing. Onze Immunity+ stieren leveren daarbij een hogere natuurlijke weerstand en zorgen zo voor een gezondere veestapel. Immunity+ stieren zijn exclusief te verkrijgen bij Semex.Print Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door