INLOG MEDEWERKERS


Zoeken  

Semex Nieuws

Stier van de maand september: Walnutlawn Sidekick
Stier van de maand: Walnutlawn Sidekick Deze maand hebben we een heel speciale stier die we voor h...
Agrarische Schouw Joure
Ook wij zijn dit jaar weer vertegenwoordigd met een stand op de Agrarische Schouw, die plaatsvindt ...
Highlights fokwaardedraai augustus!
Enkele hoogtepunten van de augustus fokwaardedraai! Comestar Lautrust blijft de onbetwiste LPI l...
Stier van de maand augustus: Performer-P
Stier van de maand : Stantons Performer P (Powerball PP X Numero Uno X Super) Onze stier van de m...
Canada-reis 2018!
Meld u nu aan voor de Semex studiereis naar Canada! Van 3 t/m 10 november biedt Semex u een pracht...
Vacature Administratief Medewerker (logistiek)
Ben jij enthousiast, nauwkeurig en heb je affiniteit met de melkveehouderij? Kom dan werken bij Sem...

Bekijk Alle Artikelen
Royal Winter Fair 2016: Een topjaar!
Artikel Geplaatst Op November 16, 2016, 11:55:27

Bookmark and Share    Subscribe

Het indrukwekkende Canadese evenement met de naam Royal Winter Fair vond afgelopen week voor de 94ste maal plaats. Zoals ieder jaar hebben duizenden mensen met passie voor de landbouwsector dit fantastische decorum bezocht. Semex heeft hier vanzelfsprekend een eigen stand met een imponerende “Walk of Fame”: een podium met dochters van hedendaagse topstieren zoals Saloon, Smurf, Control, Numero Uno enz. Het hoogtepunt van de Royal is voor ons koeienmensen natuurlijk de Nationale Holsteinshow met een overweldigend resultaat voor de Semex genetica: 13 van de 16 reeksen werden gewonnen door Semex nakomelingen, een ongeziene prestatie!

De legendarische BRAEDALE GOLDWYN is voor de 7de keer op rij Premier Sire (beste stier van de show) geworden met 25 dochters in de top 10 van 11 verschillende reeksen met daarbij 5 reekswinnaressen. BEAVERBROOK GOLDWYN ZOE  was Reserve Intermediate Kampioen terwijl de fenomenale BOSDALE GOLD LUSTER  de eervolle vermelding kreeg bij het algemeen kampioenschap.

VAL BISSON DOORMAN, de gedoodverfde opvolger van GOLDWYN, leverde eveneens een glansprestatie met 21 dochters in de top 10 van 9 verschillende reeksen. Drie reeksoverwinningen, drie 2de plaatsen en drie 3de plaatsen waren z’n deel en nu al wordt uitgekeken naar volgend jaar, wanneer er veel meer melkgevende Doorman dochters in de ring zullen verschijnen.

WALNUTLAWN SOLOMON, één van de beloftevolle zonen van DOORMAN stak bij het jongvee ook al z’n neus aan het venster met een aantal indrukwekkende pinken die topklasseringen veroverden. Twee andere jonge stieren die nadrukkelijk in beeld kwamen zijn de volle broers STANTONS CAPITAL GAIN en HIGH OCTANE, ook bij ons razend populair en niet in het minst vanwege hun IMMUNITY+ status!

Naar goede gewoonte was ook PINE TREE SID ruim vertegenwoordigd met een aantal super geuierde dochters. Eén van de meest besproken koeien was echter BRACKLEYFARM CHEERIO, een werkelijk adembenemende dochter van DOMICOLE CHELIOS. Deze gitzwarte krachtpatser heeft vele fans en werd uiteindelijk Reserve Algemeen Kampioen na Jacobs Gold Lian, een dochter van Gold Chip.

Andere SEMEX stieren die topklasseringen noteerden waren:

  • GILLETTE WINDBROOK
  • CRACKHOLM FEVER
  • MONUMENT IMPRESSION
  • GILLETTE STANLEYCUP
  • COMESTAR LAUTHORITY
  • ALLYNDALE-I- ATTIC
  • REW SEAVER
  • LARCREST CONTRAST

Het moge duidelijk zijn dat SEMEX  genetica dominant aanwezig was op deze hoogdag van de Holsteinfokkerij: dit is GENETICS FOR LIFE!


BRACKLEYFARM CHELIOS CHEERIOPrint Deze Tekst | Stuur Deze Tekst Door